Nyårsdessert


Chokladtryffelterrin med rårörda hallon

Till 10 personer:
200 gr mörk 70% choklad
1 1/2dl + 1 dl+ 1 dl vispgrädde
200 gr mjölkchoklad
250 gr vit choklad
25 g smör

200 gr hallon eller hjorton
1 dl strösocker

Tillagning:
1.Blanda bär och socker och låt stå tills sockret löst sig.
2.Pensla insidan av en avlång form, ca 1 liter med rapsolja. Klä den invändigt med plastfolie.
3.Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1 1/2 dl grädde. Häll grädden över chokladen och vispa slätt. Häll chokladtryffeln i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen. Låt stå tills tryffeln stelnat.
4.Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häl över chokladen. Vispa slätt och häll över den mörka chokladen i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen igen, tills tryffeln stelnat.
5. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Tärna smöret. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Tilsätt smöret och vispa slätt. Häll den vita chokladen över mjölkchokladtryffeln och ställ tillbaka formen i kylen eller frysen och låt stå tills sista lagret stelnat.
6. Tag chokladtryffeln ur formen. Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor. Servera med bären.

Vin till: Asti Cinzano (nr 7711)
La Salle Muscat (nr 2554)

Eller gör som jag och maken: tag mandellikör eller grappa. Grappan gör gott efter en trerätters middag.

Betyg på en femgradig skala: 4

Kommentarer

  1. hej!
    Tack för dina rara ord hos mig!
    Du verkar vara en mästerkock!
    Ser grymt gott ut!
    kramar Tulipa

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär