Jag har tänkt länge att jag skal baka filmjölksbröd med bikarbonat så nu länkar jag till det receptet så kanske det blir av att jag gör det. Jag har blivit bjuden på det flera gånger och det är så gott.
Mange gode fiskeretter. Sushi er min favoritt. Det er godt det! Du har flere gode oppskrifter på laks også, ser jeg. Vi har hatt ovnsbakt laks i dag. Nam nam. Kommer innom deg igjen når jeg trenger idèer og en oppskrift eller to. :)
Bouillabaisse på skaldjur 4 portioner Den här soppan kräver att det finns en bra fiskhandlare på din ort som kan bistå med färska råvaror. Ingredienser soppan: 1 kg rensade sköljda fiskskrov (exempel på bra fiskskrov: sjötunga, piggvar, slätvar) 1 kg havskräft- och hummerskrov 1 grovhackat fänkålsstånd 1 skalad och grovhackad gul lök 2 grovt skurna röda paprikor 1 stor skalad och grovhackad morot 1/4 liten skalad och grovskuren rotselleri 6 skalade och krossade vitlöksklyftor olivolja til stekning 1 dl tomatpuré 3 msk paprikapulver 2 msk mixade fänkålsfrön 1 msk mixad stjärnanis 1/2 msk spiskummin 1/2 msk chilipulver 4 kuvert saffran (2 g) 1/2 dl konc apelsinjuice 2 hönsbuljongtärningar 1 dl Pernod Till Garnering: 2 små färska stekta bläckfiskar 200 g kokt spindelkrabba 2 kokta hummerstjärntar 8 havskräftor cocktailtomater fänkålsdill rouill (saffransmajonäs) se recept nedan. Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Sprid ut fisk- och skaldjursskroven i tre långpannor. Rosta dem i om
Om man googlar på fisklasagne så får man många olika recept på lasagne innehållande frysta fiskblock, spenat, pulversoppor mm.Det är ingenting för oss. Vi vill ha rena råvaror och färsk fisk. Därför väljer vi Mannerströms recept. Vårt favoritrecept på fisklasagne finns i Leif Mannerströms bok " Husmanskonst " och vi äter den ofta på lördagar och den passar aldeles utmärkt också som bjudmat, eftersom den går att förbereda och den blir dessutom alltid populär. Boken Husmanskonst är för övrigt en mycket bra bok som vi varmt kan rekommendera. Leif Mannerström är en utomordentligt kunnig kock och hans recept är lätta att följa och de blir alltid bra. Eftersom vi till skillnad från Mannerström gör egna lasagneplattor och alltid kokar dem så blir vår lasagne en aning lösare och mer såsig i konsistensen. Se ovanstående bild som är från boken och så som vår ser ut. Till 4 portioner (Obs Mannerströms recept är alltid väl tilltagna) 4 skivor röd fisk (ca 300 gr) tex lax 4 skivor vit fis
Ganska lättlagad även om det är många moment, perfekt för en söndagseftermiddag. Receptet har jag anpassat något så det även skall passa den som äter enligt low carb-metoden, byt då ut mandelpotatismoset mot blomkålspurén. För 4 personer Ingredienser: 500 g lammfärs 1 rödlök 1 dl grädde 2 vitlöksklyftor 1/2 dl finhackad färsk timjan 2 msk smör salt, peppar Potatismos: 1 kg mandelpotatis 1 dl grädde 1 dl mjölk 2 msk smör salt, peppar Blomkålspuré: 1/2 blomkålshuvud 1 dl grädde 1 msk smör salt, peppar Vinsky: 1 msk balsamvinäger 1 dl portvin 1 1/2 dl vatten 2 msk vilt- & kantarellfond 1 msk smör Tillbehör: 600 g vitkål 2 msk smör 1 dl frysta tranbär salt Gör så här: Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten Ansa blomkålen och bryt ned till buketter, koka mjuk i lättsaltat vatten Burgare : Sätt ugnen på 100 grader. Skala och finhacka lök och vitlök, blanda med ägg, grädde, timjan, salt och peppar i en bunke. Tillsätt färsen och blanda väl. Forma 4 biffar. Stek dem i smör på m
Her var det mye godt for ganen. :)
SvaraRaderaMange gode fiskeretter.
Sushi er min favoritt.
Det er godt det!
Du har flere gode oppskrifter på laks også, ser jeg. Vi har hatt ovnsbakt laks i dag. Nam nam. Kommer innom deg igjen når jeg trenger idèer og en oppskrift eller to. :)