Kyckling med het dillsås


Idag körde vi ett till recept från veckans Buffé. En maträtt som bara tar 20 minuter att laga och det är ju perfekt till vardags. Det var liksom gårdagens korvgryta lite lagom Thai-touch på för oss som inte är helt sålda på thaimat.

Det påminner starkt om mammas dillkött med sursöt sås som man fick en gång i veckan när man var liten och enligt vår smak var detta några snäpp bättre. Betyg blir en 4 om jag får bestämma.

Ingredienser till 4 personer

500-600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 morot
3 msk vetemjöl
5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
1 msk ättikspril (12%)
2 msk sweet chilisås
1 1/2 dl hackad dill

Gör så här:
  1. Skala och skiva lök och morot tunt. Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor.
  2. Stek kyckling, lök och morot i 2 msk smör i 3-4 minuter. Strö över mjölet. Tillsätt vatten och buljongtärning. Rör om. Låt koka i 5 minuter.
  3. Blanda i kokosmjölk, ättika, sweet chilisås och 1/2 tsk salt. Tillsätt dillen strax före servering. Servera med pressad potatis.

Kommentarer

  1. Det här var bra!
    Dillkyckling, det har jag inte tänkt på att man kunde göra, dessutom lite upphottad. Kul rececpt, tack för tipset.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär