Lax & grönsaker i krämig ajvar

Lax är som ni kanske märkt lite av en favoritfisk hos oss, den är ganska billig, miljövänlig (under vissa förutsättningar) och mycket god.

För 4 personer

600 g laxfilé
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish
2 dl créme fraiche
70 g färsk bladspenat/babyspenat
smör
salt, peppar

Gör så här:
  1. Skiva svampen. Halvera tomaterna, Skala, halvera och skiva löken tunt. Ta bort skinnet från laxen och skär den i 2-3 cm stora bitar.
  2. Stek svamp och lök i smör i en stor stekpanna i 5 minuter
  3. Vispa ihop ajvar relish, créme fraiche, smaka av med salt och peppar. Häll över i pannan med svamp och lök, koka upp.
  4. Tillsätt laxbitarna och låt småputtra i ca 4 minuter. Vänd ned tomater och spenat.
  5. Servera med ris

Kommentar:

Enkelt och gott, smakerna harmonierar härligt med varandra. Köper alltid färsk lax, har dålig erfarenhet av den frysta men det kanske beror på otur och val av fel märke? Jag använde en stark ajvar och en ekologisk créme fraiche, det ekologiska är inte för smaken utan för det goda samvetet. Mejerivaror överlag tycker jag har en prissättning och kvalitet på de ekologiska varorna som gör att det är svårare att inte köpa än att köpa dem, när det gäller tex grönsaker är ibland fallet tyvärr tvärtom.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär