Solgårdens köttfärslimpa


En gammal favorit i vår familj är Solgårdens köttfärslimpa och receptet är ursprungligen från Allt om Mat.
Vi har gjort om receptet lite för i ursprungsreceptet är det ren nötfärs men då blir den lätt lite torr och lite "skosuleliknande" tycker vi.

Det är en alldeles utmärkt bjudrätt och vi bjöd på den på Hannas 20-årskalas. vi 4-dubblade receptet till 12 personer och det var aldeles lagom till 13 (Det blev altså en portion över), så receptet är kanske lite snålt tilltaget om man är storätare som vår släkt.

Ingredienser till 3-4 pers:
500 gr blandfärs
salt
svartpeppar
1 msk dijonsenap (fransk ljus stark)
100 gr rökt skinka
2 dl riven lagrad grevéost
2 + 1 tsk oregano
1 stor tomat
25 gr smör

Gör så här:
1. Kavla ut köttfärsen till en 1/2 cm tjock rektangel mellan två bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och bred ett tunt lager senap över hela köttfärsen.
2. Lägg på skinkan och den rivna osten, krydda rikligt med oregano.
3. Skiva tomaten, lägg på skivorna i en rad på mitten och rulla ihop rullen från sida till sida så att när man skär skivor av rullen så kommer tomater med i alla skivor. (se bilden)
4. Lägg över "rullen" i en långpanna och krydda ovanpå med oregano+ hyvlat smör (hit kan man förbereda.
5. Stek i ugn i 200 grader i 30 min och servera med potatis, grönsallad ev. bröd och om man vill lyxa till det kan man göra en sås på skyn, annars är skyn god som den är!

Kommentarer

  1. Det låter genialiskt enkelt och rasande gott!
    Ska absolut prova mig på en sån köttfärsrulle.

    SvaraRadera
  2. Guuuud vad gott det verkar, vilken trevlig variant på den gamla köttfärslimpan! Måste provas i helgen.

    SvaraRadera
  3. Återkom gärna efter avsmakning och tala om vad ni tyckte!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär