Spenatsoppa med kyckling

Nu var det länge sedan jag gjorde ett inlägg, det beror inte bloggförlamning utan på att principen för denna blogg är att enbart presentera recept som vi tycker är så goda så de är värda att spara och dela med sig av. Förra veckan bjöd inte direkt på några sådana kulinariska överaskningar fram tills idag. Kommande vecka repar jag mod och ger mig i morgon åter på fåglarnas fågel enligt min mening, ankan. Lyckas det så kommer receptet här annars vet ni ungefär vad som hänt...


Nu till dagens lyckade vardagsrätt

Fyra personer

500 g fryst, hackad spenat
8 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk konc. kycklingfond
2 kycklingfiléer
1/2 dl hackad gräslök
3 msk vetemjöl
2 msk rumsvarmt smör
1/3 kruka färsk timjan
muskotnöt
salt, peppar

2 ägg
baguette

Gör så här

  1. Lägg spenaten i en rostfri kastrull, slå på mjölk och grädde.
  2. Strimla kycklingen och lägg den i kastrullen
  3. Koka upp och tillsätt kycklingfond, hackad gräslök, timjan och gör några riv av muskotnöten
  4. Rör smör och vetemjöl till en pastaredning, rör ned och sjud soppan i minst fem minuter, smaka av med salt och peppar
  5. Servera med hårdkokt ägghalva och sprödvarm baguette

Kommentar

En härlig soppa för kalla vinterkvällar, underbart len i smaken och en riktig järnbomb. Vill man äta den enligt low carb hoppar man över redningen och klicka i en rejäl klick smör i stället, smakar nästan lika gott. Tänk på att finklippa gräslök och timjan så mycket det går och ta bort hårda delar, måste erkänna att jag missade lite här och det sänker betyget men hade soppan varit perfekt i det avseendet är det en klockren fyra som vardagsrätt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär