Stroganoff á la Thai


En liten fin vardagsrätt med lagom smak av thaimat för oss som kanske inte är helt sålda på detta. Den tar inte längre tid att göra än det tar för riset att koka.

För 4 personer
Ingredienser:
500 g falukorv
1 gul lök
3 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 msk röd currypaste
En klick smör att steka i
Salt, peppar

Tillagning
  1. Skala och hacka löken. Skär falukorven i cm-tjocka strimlor. Stek lök och falukorv i smör.
  2. Tillsätt matlagningsgrädde, tomatpuré och currypaste. Koka på svag värme i ca 5 minuter.
  3. Servera med ris och valfria grönsaker

I orginalreceptet står det att man skall strö persilja över stroganoffen och det blir säkert jättegott men tyvärr var vi utan. Tycker man inte om ris kan man givetvis välja potatis i stället men inget jag skulle rekommendera. Jag serverade röd paprika och gurka till, passar bra fräscha, krispiga grönsaker till detta.

Tips: Om man vill servera riset lite tjusigare smörjer man en kaffekopp med lite olja, lägg i riset, packa lite lätt och vänd koppen upp och ned över tallriken.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär