Parmalindand fläskfilé med balsamsås


Denna jättegoda rätt lagade maken igår och den får betyg 5!

Ingredienser 4 portioner
500 g fläskfilé
5-6 soltorkade tomater
1/2 kruka basilika
50 g färsk parmesan
salt och peppar
1 pressad vitlöksklyfta
4 skivor parmaskina
smör/olivolja

Balsamsås
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

Gör så här:
Sätt ungen på 225 grader. Putsa fläskfilén från senor ohg gör ett snitt längs hela filén. Grovhacka tomaterna, hacka basilikan och riv parmesanosten. Blanda alltsammans med vitlöken och lägg i snittet. Salta och peppra. Linda parmaskinkan runt filén. Bryn filén runt om i smör och olivolja i en stekpanna och sätt sedan in den i ugnen i ca 15 min. Blanda grädda, balsamvinäger, kycklingfond och vitlök i en kastrull. Koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Skiva upp den helstekta filén i lagom stora skivor och häll på såsen. Serveras med en god grönsallad. Om man inte går på diet så äter man med fördel klyftpotatis till denna rätt.

Till denna rätt drack vi det ekologiska vinet Vinas del Vero (nr 6921)

Kommentarer

  1. ojojoj det var det där som ni borde bjuda på idag...men det blir säkert ngt gott även ikväll =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär