Chokladmousse


Jag är inte någon stor fantast av desserter, äter heller en ostbricka eller tar en kopp kaffe med lämplig digestive efter maten, tex en god grappa, men i bland är det gott. Nu när det finns hallon i trädgården var det lämpligt att göra en mousse med hallon.

Till 4 personer
Ingredienser:
  • 125 g mörk choklad (70%)
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk varmt, starkt kaffe
  • 1 äggula
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl hallon
  • Savoiardikex
Gör så här:
  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den. Rör i socker, kaffe och äggula. Låt svalna.
  2. Vispa grädden lätt. Bland ner 1/3 av den i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
  3. Fördela hälften av bären i 4 portionskoppar. Fördela moussen ovanpå och ställ i kylskåpet minst en timme.
  4. Garnera med de återstående bären. Servera med savoiardikex.
Kommentar:
Tänk på att chokladblandningen inte får svalna för mycket, då blir det svårt att blanda i grädden. Desserten görs med fördel redan på förmiddagen så är den lagom kall och stel till serveringen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär