Hittarecept

Matbloggstoppen

Sidor

söndag 26 juli 2009

Chokladmousse


Jag är inte någon stor fantast av desserter, äter heller en ostbricka eller tar en kopp kaffe med lämplig digestive efter maten, tex en god grappa, men i bland är det gott. Nu när det finns hallon i trädgården var det lämpligt att göra en mousse med hallon.

Till 4 personer
Ingredienser:
  • 125 g mörk choklad (70%)
  • 2 msk florsocker
  • 3 msk varmt, starkt kaffe
  • 1 äggula
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl hallon
  • Savoiardikex
Gör så här:
  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den. Rör i socker, kaffe och äggula. Låt svalna.
  2. Vispa grädden lätt. Bland ner 1/3 av den i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
  3. Fördela hälften av bären i 4 portionskoppar. Fördela moussen ovanpå och ställ i kylskåpet minst en timme.
  4. Garnera med de återstående bären. Servera med savoiardikex.
Kommentar:
Tänk på att chokladblandningen inte får svalna för mycket, då blir det svårt att blanda i grädden. Desserten görs med fördel redan på förmiddagen så är den lagom kall och stel till serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar