Chokladmousse
Jag är inte någon stor fantast av desserter, äter heller en ostbricka eller tar en kopp kaffe med lämplig digestive efter maten, tex en god grappa, men i bland är det gott. Nu när det finns hallon i trädgården var det lämpligt att göra en mousse med hallon.
Till 4 personer
Ingredienser:
- 125 g mörk choklad (70%)
- 2 msk florsocker
- 3 msk varmt, starkt kaffe
- 1 äggula
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl hallon
- Savoiardikex
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält den. Rör i socker, kaffe och äggula. Låt svalna.
- Vispa grädden lätt. Bland ner 1/3 av den i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
- Fördela hälften av bären i 4 portionskoppar. Fördela moussen ovanpå och ställ i kylskåpet minst en timme.
- Garnera med de återstående bären. Servera med savoiardikex.
Tänk på att chokladblandningen inte får svalna för mycket, då blir det svårt att blanda i grädden. Desserten görs med fördel redan på förmiddagen så är den lagom kall och stel till serveringen.
Kommentarer
Skicka en kommentar