Bouillabaisse på skaldjur 4 portioner Den här soppan kräver att det finns en bra fiskhandlare på din ort som kan bistå med färska råvaror. Ingredienser soppan: 1 kg rensade sköljda fiskskrov (exempel på bra fiskskrov: sjötunga, piggvar, slätvar) 1 kg havskräft- och hummerskrov 1 grovhackat fänkålsstånd 1 skalad och grovhackad gul lök 2 grovt skurna röda paprikor 1 stor skalad och grovhackad morot 1/4 liten skalad och grovskuren rotselleri 6 skalade och krossade vitlöksklyftor olivolja til stekning 1 dl tomatpuré 3 msk paprikapulver 2 msk mixade fänkålsfrön 1 msk mixad stjärnanis 1/2 msk spiskummin 1/2 msk chilipulver 4 kuvert saffran (2 g) 1/2 dl konc apelsinjuice 2 hönsbuljongtärningar 1 dl Pernod Till Garnering: 2 små färska stekta bläckfiskar 200 g kokt spindelkrabba 2 kokta hummerstjärntar 8 havskräftor cocktailtomater fänkålsdill rouill (saffransmajonäs) se recept nedan. Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Sprid ut fisk- och skaldjursskroven i tre långpannor. Rosta dem i om
Om man googlar på fisklasagne så får man många olika recept på lasagne innehållande frysta fiskblock, spenat, pulversoppor mm.Det är ingenting för oss. Vi vill ha rena råvaror och färsk fisk. Därför väljer vi Mannerströms recept. Vårt favoritrecept på fisklasagne finns i Leif Mannerströms bok " Husmanskonst " och vi äter den ofta på lördagar och den passar aldeles utmärkt också som bjudmat, eftersom den går att förbereda och den blir dessutom alltid populär. Boken Husmanskonst är för övrigt en mycket bra bok som vi varmt kan rekommendera. Leif Mannerström är en utomordentligt kunnig kock och hans recept är lätta att följa och de blir alltid bra. Eftersom vi till skillnad från Mannerström gör egna lasagneplattor och alltid kokar dem så blir vår lasagne en aning lösare och mer såsig i konsistensen. Se ovanstående bild som är från boken och så som vår ser ut. Till 4 portioner (Obs Mannerströms recept är alltid väl tilltagna) 4 skivor röd fisk (ca 300 gr) tex lax 4 skivor vit fis
Hua, nu var det länge sedan jag skrev något, inte för jag inte lagat mat, god mat och mat i rättan tid, utan för.... Tja, varför vet jag inte men nu måste jag lägga upp ett gäng recept som är värda att spara innan lösbladen försvinner. Börjar med en smörgåstårta som jag nu gjort två gånger, denna gång till yngste sonens konfirmation där mat skulle serveras klockan 12 en lördag. Dvs ont om tid innan och mer lunch än middag. Receptet är skapat av en Bengt Rytzler i Falkenberg och fanns med i Allt om Mat 2004. Receptet är beräknat till 12 bitar. Ingredienser: 3 dl grädde 2 dl créme fraiche 1 dl kaviar med dill 1 paket Hönökaka (6 halvor) 170 g krabbmixpinnar eller crabfisch 500 g frysta räkor salt, peppar Garnering 10 ägg 1 gurka 2 burkar stenbitsrom á 100 g 500 g räkor 1/2 burk kräftstjärtar 4 skivor kallrökt lax 1 citron dill Gör så här: Tina och skala räkorna. Vispa grädden hårt och vispa i créme fraiche. Smaksätt med kaviar, salt och peppar. Lägg två brödhalvor mot varandra på ett ser
Kommentarer
Skicka en kommentar