Ljummen grekisk kycklingsallad


Varken kyckling eller citron tillhör mina favoriter i matlagningen men som vardagsrätt fungerar den här alldeles utmärkt. Räkna med att det tar ca 30 minuter att slänga ihop.
Till 4 personer
  • 3-4 lårkycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk grovhackad färsk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 300 g pasta, tex bavette
  • 1 gul paprika
  • 3-4 tomater
  • 200 g fetaost

Dressing:

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl pressad citron
  • 1 tsk torkad oregano

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär kycklingen i bitar, ca 2 * 2 cm. Blanda dem med salt, peppar, oregano och olja.
  2. Hetta upp en stekpanna och bryn bitarna runt om. Lägg över dem i en långpanna. Efterstek i ugn till kycklingen är klar, ca 10-15 minuter.
  3. Koka pastan al dente. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i stora bitar. Lägg i en bunke och smula i osten.
  4. Blanda ihop dressingen i en kastrull och värm.
  5. Lägg i pastan och kyckling i bunken, häll över dressingen, rör om och lägg upp på serveringsfat.

Kommentar:

Jag har nog skrivit det innan men jag föredrar lårkycklingfilé framför de tråkiga bröstfiléerna, de är betydligt saftigare. Citronen harmonierar förvånansvärt bra med fetasoten i den här rätten, den vill gärna ta överhanden annars men det är klart, fetaost är lite av en kung i matlagningen. Alla i familjen älskade inte rätten men alla åt med god aptit. I orginalreceptet använder man även gurka och svarta oliver vilket jag inte hade hemma, känner mig nog lite skeptisk till det också.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär