Pajtider

Nu finns det färska bär i trädgård och i skog och då blir det mest paj varje dag här hemma. Här är bästa receptet på en jättegod pajdeg som är krispig och mumsig:

2,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver blandas
tärna ner:
150 gr kallt smör och
2 msk kallt vatten och blanda ordentligt ihop med fingertopparna.

ställ in en stund att kallna i frys eller kylskåp.

Tryck ut hälften av pajdegen i en pajform och förgrädda tills den fått färg i 200 grader.

Fyll med ca 3-5 dl bär, rabarber eller frukt och tillsätt ca 1 dl socker och kavla ett täcke av resten (det går att smula på också, det är inte så noga)

Grädda vidare i ca 20 minuter eller tills pajen fått färg och puttrar.

Mums

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär