Sesampaj med getost och grönsaker

Blir inte riktigt klok på det här receptet. Paj är för mig vardagsmat och vardagsmat skall vara gott, enkelt att laga och relativt snabbt. Den här pajen uppfyller de två första kriterierna men snabbt? Räkna med 1,5 timme, men har man lite tid över efter en dags slit på jobbet så är pajen helt OK.

Till 4 personer
  • 150 g getost
  • 2 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 squash
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 ask plommontomater
  • 1 tsk flingsalt
  • 100 g sockerärtor

Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rostade sesamfrön

Gör så här:
  1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör i matberedaren. Tillsätt vatten. Linda in degen i en plastfolie. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader, tryck ut degen i en pajform. Nagga botten. Förgrädda ca 10 minuter.
  3. Fyllning: Mixa getost, ägg och créme fraiche med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär squashen i skivor. Stek skivorna i oljan tills de fått fin färg. Krna ur och skär paprikan i bitar. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg i grönsakerna och strö över saltet.
  5. Grädda pajen i 25 minuter. Skär sockerärtorna i tunna strimlor, strö över pajen.
Kommentar:
Yngste sonen, 12 år, uppskattade inte denna rätt och det är klart att getost brukar nog inte barn tycka om kom jag på. Han åt dock duktigt upp den bit han tilldelats och belönades med hustruns nybakade levainbröd och efter det glass. Man bör nog tänka på att ha ett alternativ när man använder getost i matlagning och har barn i huset. Själv tycket jag som sagt att pajen var OK men inte mer egentligen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär