Byfjordens fisksoppa
För 4 personer
- 250 g laxfilé utan skinn
- 250 g sejfilé
- 300 g färska räkor
- 2 morötter
- 3 salladslökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 2 dl vatten
- 1 dl torrt vitt vin
- 2 msk konc fiskfond
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk honung
- 1 knippa dill
- 1 knippa gräslök
- 2,5 dl grädde
- Salt, svartpeppar
Gör så här:
- Skär fisken i ca 1,5 cm stora kuber. Skala räkorna.
- Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Ansa och skär salladslökens nedre del i strimlor, hacka resten. Skala och hacka vitlöken
- Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Tillsätt vatten, vin, fond, sambal oelek och honung. Låt koka under lock ca 5 min. Finhacka dill och gräslök.
- Häll grädden i soppan och tillsätt dill och gräslök. Låt soppan koka upp och tillsätt fisken. Sjud 2-3 minuter tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt, peppar och ev citronskal. Toppa med räkorna. Servera med färskt bröd.
Kommentarer
Skicka en kommentar