Hittarecept

Matbloggstoppen

Sidor

måndag 31 augusti 2009

Fläskkotletter med morotsmos

Morot hör inte till mina favoriter fast det har blivit bättre med åren. Numera tar jag gärna i en morot i köttfärssåsen, även om jag inte äter den. Jag kan också njuta av lättkokta primörmorötter i smör. Detta är i alla fall en rätt om man nu inte är så förtjust i morötter men ändå vill äta dem.

Till 4 personer:
  • 4 fläskotletter
  • 1 msk smör
  • 1 tsk citronpeppar

Mos:

  • 750 g potatisar
  • 250 g morötter
  • 2 msk smör
  • 3 msk mjölk
  • salt, peppar

Tillbehör:

  • 1 morot
  • Sötstark senap
  • bladpersilja

Gör så här:

  1. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa dem med smör och mjölk. Vipsa med elvisp och smaka av med salt och peppar.
  2. Stek kotletterna i smör ca 4 minuter på varje sida. Krydda med citronpeppar.
  3. Skala den sista moroten och hyvla den tunt. Lägg några minuter i isvatten. Servera kotletterna med morotsmos, hyvlad morot och senap. Granera med persilja.

Kommentar:

En enkel, lättlagad och god vardagsrätt. Hustrun är i motsats till mig ingen stor anhängare av fläskkött, men ibland får man utnyttja förmånen av att vara huvudansvarig för mathållningen. Moset var dock populärt, jag har ändrat lite i förhållande till orginalreceptet eftersom jag var lite skeptisk till morotsmängden. Där använder man 500 g vardera av potatis och morötter och tycker man om morötter kan man mycket väl välja det. Personligen tycker jag detta blev i det närmaste perfekt. Det står 3 msk mjölk i receptet men jag har inte mätt upp, häll på tills moset känns så där härligt fluffigt och vispa upp det sista.

1 kommentar:

  1. Nej hustrun har aldrig varit anhängare av fläskkött och särskilt inte de bitarna med benbitar i men moset var gott!

    SvaraRadera