Kantarellmacka




Skogens gula guld, i söndags gick jag och yngste sonen ut en sväng för att taxera våra kantarellställen. Vi hittade drygt 5 liter på knappt två timmar. Det var svettigt och mycket insekter men värt alltsammans. Kantareller är enormt enkelt att tillaga.

Gör så här:
  1. Rensa svampen med kniv och borste. Skär större exemplar i bitar men låt de små vara som de är.
  2. Hetta upp en panna. Lägg i svampen. Fräs tills vätskan kokat in. Sänk värmen och tillsätt en genrös klick smör. Låt eftersteka i 10-15 minuter. Salta och tillsätt lite persilja mot slutet av stekningen.
  3. Fräs en smörgåsskiva hastigt i pannan på båda sidor. Lägg kantarellerna på smörgåsen och njut.

Kommentar:

En gudagåva! På det här sättet kan man tillaga ca 2,5 liter per stekning. Hittar man taggsvamp går den bra att ha med också.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär