Krondillssoppa
Lördag och lite mer tid för matlagning vilket emellanåt leder till två-rättersmeny. Eftersom dillen växer så det knakar i trädgården tänkte jag att denna soppa kunde passa som förrätt. Orginaleceptet är hämtat från Allt om mat men lite modifierat.
Till 4 personer:
Till 4 personer:
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g potatis
- 1 msk olivolja
- 3 dl vatten
- 2 msk koncentrerad kycklingfond
- 4 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 8 krondillsklasar
- 1 tsk salt
Tillbehör:
- 50 g kräftstjärtar
- 50 g naturell färskost
- 4 skivor bröd
Gör så här:
- Skala och tärna lök, vitlök och potatis. Fräs i olja i en kastrull. Häll på vatten, fond, mjölk och grädde. Tillsätt dillen. Koka under lock i ca 15 min.
- Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt.
- Hacka kräftstjärtarna och blanda dem med färskosten. Bred blandningen på bröden och servera till soppan.
Kommentar:
En lättlagad soppa som går utmärkt att servera medan huvudrätten görs klar. Härlig smak av dill som associerar till kräfttider.
Kommentarer
Skicka en kommentar