Krondillssoppa

Lördag och lite mer tid för matlagning vilket emellanåt leder till två-rättersmeny. Eftersom dillen växer så det knakar i trädgården tänkte jag att denna soppa kunde passa som förrätt. Orginaleceptet är hämtat från Allt om mat men lite modifierat.

Till 4 personer:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 8 krondillsklasar
  • 1 tsk salt

Tillbehör:

  • 50 g kräftstjärtar
  • 50 g naturell färskost
  • 4 skivor bröd

Gör så här:

  1. Skala och tärna lök, vitlök och potatis. Fräs i olja i en kastrull. Häll på vatten, fond, mjölk och grädde. Tillsätt dillen. Koka under lock i ca 15 min.
  2. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med salt.
  3. Hacka kräftstjärtarna och blanda dem med färskosten. Bred blandningen på bröden och servera till soppan.

Kommentar:

En lättlagad soppa som går utmärkt att servera medan huvudrätten görs klar. Härlig smak av dill som associerar till kräfttider.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär