Pasta med tomatsås

En enkel vardagsrätt med tydliga italienska drag

Till 4 personer
  • 1 kilo tomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 sardeller
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl rött vin
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk muscovadosocker
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré

Tillbehör

  • 300 g pasta
  • färsk basilika
  • parmesanost

Gör så här:

  1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finahacka sardellerna.
  2. Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna och fräs lök, vitlök och sardeller utan att löken tar färg.
  3. Tillsätt tomater, vin, salt, socker, peppar och tomatpuré. Låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Koka pastan al dente och servera med såsen, hackad basilika och hyvlad paremesan.

Kommentar:

Helt ok även om inte jublet steg högt vid middagsbordet. Tag gärna mer sardeller än vad som står i receptet. Jag är så barnsligt förtjust i dessa så jag åt upp det som var kvar i burken medan jag lagade maten, men såsen gör sig säkert bättre med hela burken. Testa och smaka av.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär