Pasta med tomatsås
En enkel vardagsrätt med tydliga italienska drag
Till 4 personer
Till 4 personer
- 1 kilo tomater
- 1 liten gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 sardeller
- 1 msk olivolja
- 1 dl rött vin
- 1,5 tsk salt
- 2 tsk muscovadosocker
- 2 krm nymald svartpeppar
- 1 msk tomatpuré
Tillbehör
- 300 g pasta
- färsk basilika
- parmesanost
Gör så här:
- Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Finahacka sardellerna.
- Hetta upp oljan i en rymlig stekpanna och fräs lök, vitlök och sardeller utan att löken tar färg.
- Tillsätt tomater, vin, salt, socker, peppar och tomatpuré. Låt sjuda ca 10 minuter.
- Koka pastan al dente och servera med såsen, hackad basilika och hyvlad paremesan.
Kommentar:
Helt ok även om inte jublet steg högt vid middagsbordet. Tag gärna mer sardeller än vad som står i receptet. Jag är så barnsligt förtjust i dessa så jag åt upp det som var kvar i burken medan jag lagade maten, men såsen gör sig säkert bättre med hela burken. Testa och smaka av.
Kommentarer
Skicka en kommentar