Sallad med rökt sik och gräddfilsdressing

Det har inte varit så mycket inlägg den senaste veckan. Beror egentligen på jag inte lagat något nytt som är värt att skriva om samt att jag varit bortrest en hel del. Här kommer i alla fall ett recept från Allt om Mat som är utmärkt för en vardagsmiddag när man vill att det skall gå snabbt men ändå vara gott.

Till 4 personer
  • 1 rökt sik
  • 1 knippa rädisor
  • 1 gurka
  • 100 g ärtskott

Dressing:

  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt, peppar och socker

Gör så här:

  1. Ta bort skinn och ben från fisken och bryt den i mindre bitar. Ansa och skiva rödbetorna. Halvera gurkan och gröp ur kärnorna. Skär den i skivor. Blanda fisk och grönsaker.
  2. Blanda gräddfil och vinäger. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Fördela ärtskotten på tallrikar och lägg på fisk och grönsaker. Ringla över dressingen och servera med färsk bröd.

Kommentar:

Lätt, enkelt och gott. Precis som vardagsmat skall vara. I orginalreceptet står det salladsskott men det hittade jag inga så därför fick det bli ärtskott istället vilket passar perfekt. Jag har förmånen att passera ett fiskrökeri vid Vänern ganska ofta och kan då få tag på nyrökt Vänersik.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär