Snabb nötgryta
Till 4 personer
- 500 g nötgrytbitar
- 2 msk smör
- salt, svartpeppar
- 3 dl vatten
- 1 rödlök
- 150 g skogschampinjoner
- 2 dl créme fraiche
- hackad färsk timjan
Gör så här:
- Bryn köttet i 1 msk smör i en gjutjärnsgryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vattnet och låt koka i 10 minuter.
- Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i msk smör och lägg över i grytan. Koka ytterligare i 5 minuter.
- Blanda ner créme fraiche i grytan. Tillsätt timjan.
- Servera med grönsallad och kokt potatis.
Kommentar:
Créme fraiche ger grytan en god syrlighet, det blir givetvis ännu bättre om man har kantareller i stället för champinjoner. Köper ekologiskt kött från Gröna gårdar, mycket gott kött!
Kommentarer
Skicka en kommentar