Snabb nötgryta

Ännu ett misslyckat kort, det ser godare ut i verkligheten! Grytor behöver inte nödvändigtvis ta timmar att laga. Här kommer ett modifierat recept som från början egentligen är en lammgryta med plommon. Tar ca 30 minuter att slänga ihop och passar fint en höstruskig vardagskväll.
Till 4 personer
  • 500 g nötgrytbitar
  • 2 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 rödlök
  • 150 g skogschampinjoner
  • 2 dl créme fraiche
  • hackad färsk timjan

Gör så här:

  1. Bryn köttet i 1 msk smör i en gjutjärnsgryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vattnet och låt koka i 10 minuter.
  2. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i msk smör och lägg över i grytan. Koka ytterligare i 5 minuter.
  3. Blanda ner créme fraiche i grytan. Tillsätt timjan.
  4. Servera med grönsallad och kokt potatis.

Kommentar:

Créme fraiche ger grytan en god syrlighet, det blir givetvis ännu bättre om man har kantareller i stället för champinjoner. Köper ekologiskt kött från Gröna gårdar, mycket gott kött!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Kommissariens smörgåstårta