Krabba


Nu på hösten är det krabbtid, min speciella favorit bland skaldjuren. Vi brukar köpa levande krabbor och koka dem själva, kanske inte det mysigaste som finns men gott blir det. Vi använder ett mycket enkelt recept från Bengt Peterssen
Gör så här:
  • Koka upp 3 liter vatten med 9 msk grovt salt, vattnet skall stormkoka
  • Lägg i krabban, max 2 normalstora krabbor per kok
  • Koka i 15 minuter
  • Låt svalna i spadet

Kommentar:

Får man en välmatad krabba, vilket man normalt sett får nu, är det himelskt gott. Servera gärna med en baguett och en aoilisås, testade ett recept senast men den blev för stabbig i min smak så jag får återkomma när jag hittat ett bättre recept. Avnjuts med ett torrt välkylt vin, gärna ett chabli.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär