Köttfärsgratäng

Skönt med mat som tillagas i ett, speciellt på vardagar.
För fyra personer
Ingredienser:
  • 500 g blandfärs
  • 1 burk krossade tomater + lite extra vatten
  • salt och peppar
  • 1,5 msk kalvfond
  • 7-8 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl grädde
  • riven västerbottenost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryn köttfärsen. Tillsätt tomaterna, vatten och fonden. Låt puttra ca 10 minuter.
  3. Skala och skiva potatis och lök. Lägg hälften av potatisen i en smort ugnsfast from. Lägg på hälften av löken. Salta och peppra. Häll på köttfärssåsen. Lägg på resten av löken och sedan potatisen. Riv över osten och häll över grädden.
  4. Tillaga i ugn ca 50 minuter. Servera med grönsallad.

Kommentar:

Så enkelt och ändå gott, fixa i ordning, städa undan i köket och sedan kan man göra vad man behöver i väntan på maten, tex hämta hustrun på jobbet som jag gjorde. Lite 70-talsvarning men ändå, det är gott.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär