Köttfärsgratäng
Skönt med mat som tillagas i ett, speciellt på vardagar.
För fyra personer
Ingredienser:
För fyra personer
Ingredienser:
- 500 g blandfärs
- 1 burk krossade tomater + lite extra vatten
- salt och peppar
- 1,5 msk kalvfond
- 7-8 potatisar
- 1 gul lök
- 2,5 dl grädde
- riven västerbottenost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Bryn köttfärsen. Tillsätt tomaterna, vatten och fonden. Låt puttra ca 10 minuter.
- Skala och skiva potatis och lök. Lägg hälften av potatisen i en smort ugnsfast from. Lägg på hälften av löken. Salta och peppra. Häll på köttfärssåsen. Lägg på resten av löken och sedan potatisen. Riv över osten och häll över grädden.
- Tillaga i ugn ca 50 minuter. Servera med grönsallad.
Kommentar:
Så enkelt och ändå gott, fixa i ordning, städa undan i köket och sedan kan man göra vad man behöver i väntan på maten, tex hämta hustrun på jobbet som jag gjorde. Lite 70-talsvarning men ändå, det är gott.
Kommentarer
Skicka en kommentar