Rödvinsbräserad kyckling med bacon, kantareller coh scahlottenlök, serverad med persiljepotatis
Dagens recept är hämtat från Guldfågelns hemsida. Att bräsera innebära att bryna innan man låter rätten bli färdig i någon form av vätska under lock.
För 4 personer:
Ingredienser:
- 1 färsk kyckling
- 1 msk vetemjöl
- 150 gr svamp, kantareller eller champinjoner
- 150 gr schalottenlök, skivad
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 paket bacon
- 3 dl rödvin
- 2 dl vatten
- 1 msk koncentrerad kycklingbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk strösocker
- 600 gr potatis, skalad
- 2 dl creme fraiche
- 1 knippa persilja, hackad
Gör så här:
- Stycka kycklingen i 4 bröstbitar, 4 lårbitar och vingar.
- Bryn kycklingen i lite smör, pudra över vetemjölet. Lägg i en gjutjärnsgryta.
- Bryn svamp, lök, vitlök och bacon. Lägg ned i grytan med kycklingen.
- Koka upp rödvin , vatten och fond, vispa i tomatpuré och strösocker. Häll i blandingen i grytan med kycklinten. Låt bräsera i 35 minuter under lock.
- Koka potatisen, pressa den. Blanda i creme fraiche och presilja. Smaka av med salt och peppar.
- Ställ fram grytan på bordet så man kan välja de delar man vill ha. Glöm inte att värma tallrikarna.
Kommentar:
Inte dumt alls, fina smaker. Vi tog fram rödvinbärsgelé som balanserade upp rätten ytterligare lite. Vi gav betyg 4 vilket innebär att det är en god rätt men den kommer inte att tillhöra framtidens favoriter, då behöver det en 5:a.
Kommentarer
Skicka en kommentar