Hittarecept

Matbloggstoppen

Sidor

onsdag 30 december 2009

Ostpaté

Receptet på Ostpatén som passar som förrätt på nyår och skall avnjutas med Nobissåsen har tidigare utlovats här på bloggen och kommer här. Jag är ju ändå igång att skriva här eftersom jag har haft den ambitionen att lägga in detta recept och jultårtan så är det lika bra att få det gjort. Samma här med att foto saknas men det lägger jag in nästa gång vi gör rätten. Den här är också mycket dekorativ och vacker förrätt som skall läggas upp.

(10 personer 20-25 skivor)
500 g riven västerbottenost
5 ägg
2 msk potatismjöl
3 dl gräddmjölk
1 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
1 krm timjan
250 g djupfryst broccoli
1/2-1 röd paprika

Gör så här:
Tina broccolin och låt den rinna av väl. Skär paprikan i långa strimlor som förvälls ett par minuter.

Vispa upp äggen, tillsätt gräddmjölken som man kan blanda lika delar 3% mjölk och grädde. tillsätt osten och potatismjölet och smaka av med kryddorna.

Häll ca hälften av smeten i en smord och brödbeströdd avlång form som rymmer ca 1 och en halv liter. Lägg i broccolin delad i buketter. Lägg på ytterligaare litet av smeten och placera ut paprikastrimlorna på längden, ej för tätt, och fyll slutligen på med resten av ostsmeten.

Grädda på nedersta falsen i 175 grader i 1-1 1/4 timma eller tills smeten stannat. (Känn efter med sticka).Låt patén kallna i formen och den skall avnjutas kall med nobissåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar