Fläskfilé med hetta

Gårdagens fisklasagne blev bland de bättre jag gjort, använde torsk och lax. Torsken ger den där fastheten jag vill ha på den vita fisken. Förberedde även lasagnen på förmiddagen och det blir nog bättre då, ingredienserna gifter sig lite mer med varandra. Till drack vi favoritvinet Campolieti som visade sig fungerar väldigt bra.
Till söndagsmiddag var det valt ett recept med fläskfilé med lite asiatisk touche.
Till 4 personer
Ingredienser
  • 5-600 g fläskfilé
  • 0,5 tsk röd currypasta
  • salt
  • 1 msk smör till stekning

Sås:

  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 liten finhackad chili
  • 1 msk finhackad, färsk ingefära
  • 0,5 tsk röd currypasta
  • 3 msk mortlade jordnötter
  • 1 msk soja
  • 2 msk maizena
  • salt

Gör så här:

  1. Dela fläskfilén i åtta bitar. Banka ut dem lätt och krydda på bägge sidor med currypasta och salt.
  2. Koka upp vatten, grädde och kycklingfond. Blanda ned chili, ingefära, jordnötter och soja. Red av med maizena utrört i lite vatten. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt.
  3. Stek fläskfilén i smör 3-4 minuter på varje sida till de fått fin färg.
  4. Servera på varma tallrikar med ris och någon grönsak.

Kommentar:

Blev populärt och då framför allt för såsens skull. Går precis lika bra att använda tex kycklingfilé till detta. Lagom starkt och det blir en fyra i betyg. Vi var sex personer så jag ökade såsmängden något och kokade mycket ris. Tycker generellt att köttet skall vara det lilla extra och det behöver därför inte vara några gigantiska mängder typ t-bensstekar. Det är tillbehören som gör maten och inte minst såsen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär