Gyros
Inte precis det som jag egentligen vill ha en fredagskväll men hustrun var bortbjuden och då fick det bli lite mer "barnvänlig" mat.
Till 4 personer
Ingredienser:
Till 4 personer
Ingredienser:
- 500 g benfri kotlettrad
Marinad:
- 2 msk olivolja
- 2 krm malen spiskummin
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk svensk senap
- 1 tsk salt
Tzatziki:
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 dl hackad persilja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 0,5 msk olivolja
- salt, peppar
Tillbehör:
- 1/2 gul lök
- 0,5 dl hackad persilja
- 1 + 1 msk olivolja
- 12 körsbärstomater
- 8 pitabröd
- Strilma köttet. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och blanda i köttet.
- Tzatziki: Blanda alla ingredienser och ställt kallt till servering.
- Tillbehör: Skala och klyfta löken tunt, blanda med persilja, salt och 1 msk olja. Halvera tomaterna.
- Stek köttet hastigt i marinaden i het, torr stekpanna.
- Pensla pitabröden med 1 msk olivolja och stek dem i torr het grillpanna, ca 1 minut på varje sida.
- Servera i små skålar och låt var och en fylla sin egen gyros.
Kommentar:
Detta blev väldigt populärt och är redan beställt igen. När vi är i Grekland äter vi ofta och gärna gyros till lunch och det här var minst lika gott. I Grekland brukar man även ha lite pommes frites till men detta var nog egentligen godare.
Det var underbart gott!! Tack så mycket!
SvaraRadera