Gyros

Inte precis det som jag egentligen vill ha en fredagskväll men hustrun var bortbjuden och då fick det bli lite mer "barnvänlig" mat.
Till 4 personer
Ingredienser:
  • 500 g benfri kotlettrad


Marinad:

  • 2 msk olivolja
  • 2 krm malen spiskummin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk svensk senap
  • 1 tsk salt

Tzatziki:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 msk olivolja
  • salt, peppar

Tillbehör:

  • 1/2 gul lök
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 + 1 msk olivolja
  • 12 körsbärstomater
  • 8 pitabröd
Gör så här
  1. Strilma köttet. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och blanda i köttet.
  2. Tzatziki: Blanda alla ingredienser och ställt kallt till servering.
  3. Tillbehör: Skala och klyfta löken tunt, blanda med persilja, salt och 1 msk olja. Halvera tomaterna.
  4. Stek köttet hastigt i marinaden i het, torr stekpanna.
  5. Pensla pitabröden med 1 msk olivolja och stek dem i torr het grillpanna, ca 1 minut på varje sida.
  6. Servera i små skålar och låt var och en fylla sin egen gyros.

Kommentar:

Detta blev väldigt populärt och är redan beställt igen. När vi är i Grekland äter vi ofta och gärna gyros till lunch och det här var minst lika gott. I Grekland brukar man även ha lite pommes frites till men detta var nog egentligen godare.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär