Hittarecept

Matbloggstoppen

Sidor

lördag 16 januari 2010

Gyros

Inte precis det som jag egentligen vill ha en fredagskväll men hustrun var bortbjuden och då fick det bli lite mer "barnvänlig" mat.
Till 4 personer
Ingredienser:
  • 500 g benfri kotlettrad


Marinad:

  • 2 msk olivolja
  • 2 krm malen spiskummin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk svensk senap
  • 1 tsk salt

Tzatziki:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 msk olivolja
  • salt, peppar

Tillbehör:

  • 1/2 gul lök
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 1 + 1 msk olivolja
  • 12 körsbärstomater
  • 8 pitabröd
Gör så här
  1. Strilma köttet. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och blanda i köttet.
  2. Tzatziki: Blanda alla ingredienser och ställt kallt till servering.
  3. Tillbehör: Skala och klyfta löken tunt, blanda med persilja, salt och 1 msk olja. Halvera tomaterna.
  4. Stek köttet hastigt i marinaden i het, torr stekpanna.
  5. Pensla pitabröden med 1 msk olivolja och stek dem i torr het grillpanna, ca 1 minut på varje sida.
  6. Servera i små skålar och låt var och en fylla sin egen gyros.

Kommentar:

Detta blev väldigt populärt och är redan beställt igen. När vi är i Grekland äter vi ofta och gärna gyros till lunch och det här var minst lika gott. I Grekland brukar man även ha lite pommes frites till men detta var nog egentligen godare.

1 kommentar: