Röding med krämig västerbottenost

Fredag, denna underbara dag, vill jag ha något relativt lättlagat men ändå lite speciellt. Fisk är ofta av denna katergori och röding hör till mina favoritfiskar.
För 4 personer
Ingredienser:
  • 5-600 g rödingfilé
  • 1 msk dill
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 200 g champinjoner
  • 0,5 dl finskuren gräslök
  • salt, peppar
  • 1 msk smör
  • 2 tsk rapsolja

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda samman dill, citronsaft och smaka av med salt och peppar
  3. Lägg fiskfiléerna i en lätt oljad ungssäker form, gnid in med dill-citronblandingen
  4. Rör samman philadelphiaosten och västerbottenosten. Fördela krämen över fiskfiléerna
  5. Tillaga fisken i ugn ca 15 minuter
  6. Finhacka svampen och stek i smör tills de fått fin färg
  7. Strö gräslöken över fisken. Servera på varma tallrikar med svampen och ett mandelpotatismos.

Kommentar:

Det var ungefär så gott som det låter, hustrun ville sätta en femma men det blir nog en fyra ändå. Ett tips är att lägga ner lite tid på att få fisken helt benfri med en liten tång, ben kan förstöra den godaste fiskrätt. Jag lät skinnet vara kvar på filéerna och det tror jag är att rekommendera eftersom fisken håller ihop bättre då. Vinet vi drack, Sancerre Les Baronnes
, lyfte rätten ännu ett snäpp. Ett härligt friskt sauvignon blanc som var precis så friskt som man vill ha till en röding.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär