Ugnsstekt kyckling i öl
Känner att det var ett tag sedan jag skrev något om vardagsmat, som egentligen kanske är lika viktig eller viktigare än den lite mer festliga helgmaten. Denna rätt står det i receptet att det tar 30 minuter att göra vilket är en ren lögn eftersom bara kycklingen skall stå inne i just den tiden men räkna med en timme så har ni lite marginal och vad är egentligen en timme i köket i stället framför TV:n?
För 4 personer
Ingredienser:
- 4 kycklingfiléer
- 50 g riven Västerbottenost
- 2 msk Dijonsenap
- 2 dl öl av portertyp
- 1 nypa salt
Potatismos
- 800 g potatis
- 0,5 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 2 msk smör
- 1 ask kryddkrasse
- salt, peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Blanda ost och senap. Skär en ficka i kycklingfiléerna och lägg i blandningen. Fäst med tandpetare. Salta
- Häll ölet i en ugnsfast form. Lägg i kycklingen. Ugnsstek i 30 minuter. Ös några gånger.
- Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med en potatisstomp. Häll i grädde och mjölk, lägg i smöret. Kör med elvisp. Tillsätt kryddkrasse. Smaka av med salt och peppar. Servera med gurka, salladsblad, kalamataoliver och fetaost.
Kommentar:
Inte så dumt även om jag som bekant inte är någon älskare av kycklingfilée. I orginalreceptet lindar man dem med rökt skinka, jag hade ingen hemma och tyckte inte det var värt besväret att ta mig till affären i denna kyla. Orginalreceptet använder även ljust öl men jag tror att portern ger mer beska vilket behövs. Öl skall tydligen vara en vanlig ingrediens i det grekiska köket och den grekiska salladen passar bra till.
Kommentarer
Skicka en kommentar