Ugnsstekt kyckling i öl


Känner att det var ett tag sedan jag skrev något om vardagsmat, som egentligen kanske är lika viktig eller viktigare än den lite mer festliga helgmaten. Denna rätt står det i receptet att det tar 30 minuter att göra vilket är en ren lögn eftersom bara kycklingen skall stå inne i just den tiden men räkna med en timme så har ni lite marginal och vad är egentligen en timme i köket i stället framför TV:n?
För 4 personer
Ingredienser:
  • 4 kycklingfiléer
  • 50 g riven Västerbottenost
  • 2 msk Dijonsenap
  • 2 dl öl av portertyp
  • 1 nypa salt

Potatismos

  • 800 g potatis
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 ask kryddkrasse
  • salt, peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Blanda ost och senap. Skär en ficka i kycklingfiléerna och lägg i blandningen. Fäst med tandpetare. Salta
  3. Häll ölet i en ugnsfast form. Lägg i kycklingen. Ugnsstek i 30 minuter. Ös några gånger.
  4. Skala och koka potatisen mjuk. Mosa med en potatisstomp. Häll i grädde och mjölk, lägg i smöret. Kör med elvisp. Tillsätt kryddkrasse. Smaka av med salt och peppar. Servera med gurka, salladsblad, kalamataoliver och fetaost.

Kommentar:

Inte så dumt även om jag som bekant inte är någon älskare av kycklingfilée. I orginalreceptet lindar man dem med rökt skinka, jag hade ingen hemma och tyckte inte det var värt besväret att ta mig till affären i denna kyla. Orginalreceptet använder även ljust öl men jag tror att portern ger mer beska vilket behövs. Öl skall tydligen vara en vanlig ingrediens i det grekiska köket och den grekiska salladen passar bra till.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär