Lammkotletter med patatas á la riojana

Blev så glad när jag hittade både svensk lammkotlett och svensk lammfärs, oftast är det nya zeeländsk som står till buds och det är inget fel på dem men inte speciellt klimatsmart.
För fyra personer
Ingredienser:
  • 8 lammkotletter
  • 1 kilo små potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 röd chili, mortlad
  • 1 dl torrt, vitt vin
  • 250 g chorizo, strimlad
  • 4 dl vatten
  • Färsk rosmarin

Gör så här:

  1. Skala och skär potatisen i grova bitar. Skala lök och finhacka vitlök. Kärna och tärna paprikan.
  2. Stek potatisen i olja i en gryta under omröring ca 10 minuter. Tillsätt lök och vitlök, stek med i 5 minuter. Blanda ner paprika, salt och chili, stek ytterligare 2 minuter.
  3. Tillsätt vin och chorizo. Koka 3 minuter. Häll på vatten. Sjud 10 minuter.
  4. Stek lammkottletterna med rosmarin i en grillpanna. Servera på varma tallrikar.

Kommentar

En alldeles lagom fredagsrätt, inte för svår och/eller tidskrävande men mycket god. Det var en härligt robust smak på potatisgrytan som passade så bra som det kan till lammkotletterna och inte blev det sämre av vinet, Montecillo Crianza 2006, antagligen det mest prisvärda riojavinet i systembolagets sortiment.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär