Pepparkakor

Inte rätt tid för pepparkakor men här kommer ett recept som inte går av för hackor. Jag har fått även detta recept av Christina och pepparkakorna blir supertunna och fantastiskt goda.

2 dl mörk sirap
2 dl vispad grädde
7 dl socker
8 hg vetemjöl (OBS:5 dl till degen och 3 till utbaketdetta är VIKTIGT annars blir de för stabbiga)
1,5 msk ingefära
250 gram smält smör
2,5 msk bikarbonat
1 hel flaska cedro

Blanda mjöl, ingefära, socker och bikarbonat tillsätt smält smör och sirap och sist grädde och cedro.
Låt degen ligga över natt eller mer i kylen.
Baka ut kakor och
Grädda i 150 grader ca 10-12 min

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär