Råstekt potatis med paprikakrydda

Gjorde underbar potatis till grillen i fredags:
Kryddblandning:
3 tsk paprikapulver
1 tsk mald siskummin
1/4 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt

Blanda ihop kryddblandningen.
Skala potatis och dela varje i 8 klyftor

Värm ca 1/2-1 dk solrosolja i en järngryta.
Råstek potatisen tills de är guldbruna runt om. Vänd dem emellanåt. Lyft ur dem ur stekpannan med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Häll potatisklyftorna i en stor skål och strö över kryddblandningen medan de ännu är varma. Blanda försiktigt så att potatisen täcks. Servera den vam med persiljkvistar.

Man kan servera potatisen som tapas med aioli att doppa dem i .

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär