Hua, nu var det länge sedan jag skrev något, inte för jag inte lagat mat, god mat och mat i rättan tid, utan för.... Tja, varför vet jag inte men nu måste jag lägga upp ett gäng recept som är värda att spara innan lösbladen försvinner. Börjar med en smörgåstårta som jag nu gjort två gånger, denna gång till yngste sonens konfirmation där mat skulle serveras klockan 12 en lördag. Dvs ont om tid innan och mer lunch än middag. Receptet är skapat av en Bengt Rytzler i Falkenberg och fanns med i Allt om Mat 2004. Receptet är beräknat till 12 bitar. Ingredienser: 3 dl grädde 2 dl créme fraiche 1 dl kaviar med dill 1 paket Hönökaka (6 halvor) 170 g krabbmixpinnar eller crabfisch 500 g frysta räkor salt, peppar Garnering 10 ägg 1 gurka 2 burkar stenbitsrom á 100 g 500 g räkor 1/2 burk kräftstjärtar 4 skivor kallrökt lax 1 citron dill Gör så här: Tina och skala räkorna. Vispa grädden hårt och vispa i créme fraiche. Smaksätt med kaviar, salt och peppar. Lägg två brödhalvor mot varandra på ett ser
Kommentarer
Skicka en kommentar