Grundrecept till tårtbotten i långpanna

När man skall göra tårta till många personer, är det bäst att göra två bottnar i långpanna som man sedan lägger ihop med grädde och exempelvis jordgubbar. Denna tårta räcker till 24-25 portionsbitar.
Ingredienser till 1 tårtbotten.
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och vänd ner det i äggsmeten. Grädda kakan i väl smord och bröad långpanna i ugnen tills kakan fått lagom färg och känns torr.

Gör en tårtbotten till. När tårtbottnarna kallnat, lägg ihop dem med mosade jordgubbar och vispad grädde. Bred vispad grädde över hela tårtan och skär eventuellt upp tårtan i jämna tårtbitar och dekorera sedan med jordgubbar eller andra bär.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär