Idas röding

Nu var det länge sedan jag skrev något men detta var så gott så det måste läggas upp, ett recept från Mattias Lagerqvist som är kökschef på Idas brygga i Karlsborg. Ingen bild men så syndigt gott....

Ingredienser:
600 gr rödingfilé
3 dl standardmjölk
3 dl grädde
50 g smör
2 tsk dijonsenap
1 näve torkade trattkantareller
hackad dill
kräftstjärtar
finhackad rödlök
salt, peppar

Gör så här:
  • Om det är två stora filéer så dela dem i fyra delar, rensa ut ev kvarsittande ben med en plattång
  • Stek fileérna hastigt i smör, ca 1 minut, ta upp ur pannan och ställ åt sidan.
  • Lägg kantarellerna i pannan
  • Blanda grädde och mjölk, häll i pannan, låt puttra 5-10 minuter, rör om ibland.
  • Blanda i dijonsenapen
  • Lägg i fileérna med andra sidan ned, låt sjuda någon minut
  • Blanda i dill och rödlök
  • Dekorerar med kräftstjärtar, servera på varma tallrikar med kokt potatis och någon grönsak

Kommentar:

Röding är en av mina absoluta favoritfiskar som jag skrivit tidigare. I orginalreceptet används färska kantareller, har man inte tillgång det eller torkade trattkantareller kan man säkert använda champinjoner eller något liknande även om det inte blir riktigt samma sak. Detta är ett mycket enkelt recept som passar utmärkt en fredagkväll när man inte vill lägga för mycket tid på matlagning men ändå vill ha något riktigt gott. Vi drack McManis vita viogniervin till vilket passade ypperligt, McManis är en vinproducent som jag är väldigt imponerad av, deras röda petite sirah är en absolut favorit till lite kraftigare mat, tex lammsteken vi åt häromdagen.

Kommentarer

  1. Jag tyckte att det var supergott med trattkantarellerna. Säkert bättre än färska kantareller till och med på grund av det lilla knapriga sega som det blir av torkade trattkantareller. Mums!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär