Sorbé

Bästa receptet på sorbé om man som vi ofta får äggvitor över. Grundreceptet är en Lime/citronsorbé men det går att variera. Jag tillsatte lite frysta bär och det blev jättegott.
Ingredienser:
1.75 dl socker
3.5 dl vatten
2 äggvitor
1 dl limesaft
1 dl citronsaft

Gör så här:
Koka sockerlag av socker och vatten och låt svalna. Tillsätt citronsaften och eventuella bär/frukter. Häll ner i glassmaskin eller ställ in i frysen.
Vispa upp äggvitorna till hårt skum och häl i i glassmaskinen alternativt ta ut bunken från frysen när det fryst till lite och vispa upp lite och slå i äggvitorna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär