Ugnstekt kyckling
Jag är egentligen inte så förtjust i kyckling, speciellt inte kycklingfilé, tycker det är lite torrt, men i bland går det att göra riktigt gott. Har länge letat efter ett bra recept på ungstekt kyckling och hittade ett häromdagen.
Ingredienser:
1 färsk urtagen kyckling
30 g smör
2 msk olivolja
1 msk soja
timjan
1 morot
1 gul lök
Sås:
1 schallottenlök
2 dl kycklingbuljong, vatten + fond
3 dl grädde
Gör så här:
Som Västgöte tycker jag om när det är billigt men när jag köpte den här färska kycklingen trodde jag det var fel på scannern, 19:90/kilot. Nu är det kanske inte så bra som det låter, jag skulle hellre betala 50:- om jag visste att det var en kyckling som hade haft en bra uppväxt, nu tvivlar jag lite på det, men gott var det.
Ingredienser:
1 färsk urtagen kyckling
30 g smör
2 msk olivolja
1 msk soja
timjan
1 morot
1 gul lök
Sås:
1 schallottenlök
2 dl kycklingbuljong, vatten + fond
3 dl grädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skölj kycklingen och torka torr med hushållspapper
- Smält smör och olja med soja och timjan i en stekgryta
- Salta kycklingen och pensla med det smälta smöret
- Bryn kycklingen i stekgrytan, lägg i morotsbitar och skivad lök
- Ställ in kycklingen med bröstet uppåt i ugnen i 45-60 minuter, ös var 10:e minut
- Ta upp och låt vila i folie
- Sås: Sila stekskyn i en såskastrull, tillsätt hackad schallottenlök och buljong, reducera till hälften, tillsätt grädden och 3 msk smör, låt puttra 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar
- Servera på varma tallrikar med kokt potatis, gelé och någon kokt grönsak
Som Västgöte tycker jag om när det är billigt men när jag köpte den här färska kycklingen trodde jag det var fel på scannern, 19:90/kilot. Nu är det kanske inte så bra som det låter, jag skulle hellre betala 50:- om jag visste att det var en kyckling som hade haft en bra uppväxt, nu tvivlar jag lite på det, men gott var det.
Kommentarer
Skicka en kommentar