Bull och brödbak
Halva lördagen gick åt till bull och brödbak och det var en lyckad bakdag. Callemannen hade hemmamatch och vi stod för fikaförsäljningen. Eftersom vi kom tidigt och det laget som spelade före Calles lag inte hade någon fikaförsäljningen var där gott om kaffetörstiga föräldrar från Lerum och bullarna blev så prisade så de sålde slut i ett nafs. Jag hade bakat 48 bullar och tog med allihop och det blev bara en enda kvar till Calle!
Hemligheten med de goda bullarna var naturligtvis äkta smör och extra mycket!
Jag tog 150 gram till 5 dl mjölk. Jag gjorde dubbelt så mycket fyllning och i bullarna hade jag egenmald kardemumma från Indien!
Brödet är bakat från Brödmartins blogg. Jag gjorde exakt som han gör men jag strödde på lite flingsalt och kummin när jag skjutsade in jättebrödet i ugnen. Mitt bröd blev inte lika stort för jag gjorde två små baguetter till frukosten av degen. De fick inte jäsa men blev supergoda!
Hemligheten med de goda bullarna var naturligtvis äkta smör och extra mycket!
Jag tog 150 gram till 5 dl mjölk. Jag gjorde dubbelt så mycket fyllning och i bullarna hade jag egenmald kardemumma från Indien!
Brödet är bakat från Brödmartins blogg. Jag gjorde exakt som han gör men jag strödde på lite flingsalt och kummin när jag skjutsade in jättebrödet i ugnen. Mitt bröd blev inte lika stort för jag gjorde två små baguetter till frukosten av degen. De fick inte jäsa men blev supergoda!
Kommentarer
Skicka en kommentar