Påskbuffé 2011

Efter lite funderande valde jag följande rätter till årets buffé:




  • Senapsill gjord på strömming efter recept av Mannerström, betyg 4


  • Kaviarmatjesill, vanlig matjesillfilé med en sås med orökt kaviar och creme fraiche, också det efter ett Mannerströmsrecept, betyg 3


  • Kräftstjärtsröra med citron, mindre lyckat recept från nätet, betyg 2


  • Gubbröra, även detta Mannerström, bufféns höjdpunkt, betyg 5


  • Ägghalvor med majonäs, dill och räkor, majonäsen blev superlyckad men tyvärr går det inte att få tag på färska räkor på påskafton, betyg 4


  • Gravad lax med hovmästarsås, fick inte tag på vanligt lax men det blev ganska bra med den här Stilla havslaxen också, betyg 3


  • Janssons frestelse, även här Mannerströmsrecept men den blev inte helt lyckad, betyg 3


  • Kycklingklubbor, ungsbakade med en kryddblandning, bröt av bra mot all fisk, betyg 4


  • Prinskorv, enda halvfabrikatet men alltid ett måste till jul och påsk, glöm inte att klippa dem i kanterna, betyg 4


Och dessutom givetvis kokt potatis, öl och snaps alternativt påskmust till dem som inte har åldern inne eller som kör bil. Hela härligheten avnjöts utomhus på altanen i ett fantastiskt sommarväder.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär