Påskbuffé 2011
Efter lite funderande valde jag följande rätter till årets buffé:
- Senapsill gjord på strömming efter recept av Mannerström, betyg 4
- Kaviarmatjesill, vanlig matjesillfilé med en sås med orökt kaviar och creme fraiche, också det efter ett Mannerströmsrecept, betyg 3
- Kräftstjärtsröra med citron, mindre lyckat recept från nätet, betyg 2
- Gubbröra, även detta Mannerström, bufféns höjdpunkt, betyg 5
- Ägghalvor med majonäs, dill och räkor, majonäsen blev superlyckad men tyvärr går det inte att få tag på färska räkor på påskafton, betyg 4
- Gravad lax med hovmästarsås, fick inte tag på vanligt lax men det blev ganska bra med den här Stilla havslaxen också, betyg 3
- Janssons frestelse, även här Mannerströmsrecept men den blev inte helt lyckad, betyg 3
- Kycklingklubbor, ungsbakade med en kryddblandning, bröt av bra mot all fisk, betyg 4
- Prinskorv, enda halvfabrikatet men alltid ett måste till jul och påsk, glöm inte att klippa dem i kanterna, betyg 4
Och dessutom givetvis kokt potatis, öl och snaps alternativt påskmust till dem som inte har åldern inne eller som kör bil. Hela härligheten avnjöts utomhus på altanen i ett fantastiskt sommarväder.
Kommentarer
Skicka en kommentar