Rabarberpaj

Köpte för något år sedan en rabarberplanta och nu ger den en riklig skörd. Jag har testat några alternativ men det finns inget som slår den här gamla hederliga varianten.

Ingredienser:


  • 3 st 30 cm långa stjälkar rabarber

  • 1 dl socker

Smuldeg:



  • 1 dl havregryn

  • 4 tsk socker

  • 150 g smör

Gör så här:



  • Sätt ugnen på 200 grader

  • Skala rabarberna, strimla i ca 1 cm bitar

  • Smörj en pajform med smör. Lägg i rabarberna

  • Strö över socker

  • Smuldeg: Arbeta samman ingredienserna i en skål med fingrarna.

  • Täck rabarberna med smuldegen

  • Baka i ugn 20-30 minuter

  • Servera med glass, vispgrädde eller vanlijsås

Kommentar:


Så enkelt, så gott. Ett litet glas dessertvin förhöjer rätten ytterligare.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär