Stjälksellerisoppa

Stjälkselleri är gott men blir alltid över tycker jag, man behöver en stjälk men måste köpa ett helt stånd och sedan blir det liggande i kylskåpet som ett dåligt samvete. Här är ett recept från Mia Gahne på en riktigt god soppa man kan göra med sin överblivna stjälkselleri. Som lite kuriosa kan nämnas att stjälk- och rotselleri visserligen är släkt men det är inte samma grönsak.

Ingredienser:
1 stånd stjälkselleri, strimlat
2 msk smör
1 gul lök, hackad
salt
500 g rotselleri, skalad och hackad
1 l hönsbuljong, helst på fond
färsk timjan
2 lagerblad
1,5 dl créme fraiche
svartpeppar
1 citron, rivet skal
50 g ädelost
2 skivor vitt bröd, tärnat
1 vitlöksklyfta



Gör så här:



  1. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt stjälkselleri, lök och salt. Fräs 6-8 minuter.

  2. Tillsätt rotsellerin, rör om. Slå på buljongen, tillsätt några timjanskvistar och lagerblad. Koka upp och sjud ca 15 minuter.

  3. Ta upp timjanen och lagerbladen. Mixa soppan slät.

  4. Sila i en ny kastrull. Koka upp och tillsätt 2 msk créme fraiche. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

  5. Mixa ädelosten med resten av créme fraichen.

  6. Stek brödtärningarna i smör, pressa över vitlöken.

  7. Servera soppan med ädelostmixen och brödkrutongerna.



Kommentar: Enkelt och gott med en len smak.

Kommentarer

  1. Casino Promotions - JtmHub
    Looking for the best casino bonus in the world? Check out our 부천 출장샵 guide for how to claim your bonuses and 안산 출장샵 claim free spins. Learn how to  Rating: 4.9 · 속초 출장샵 ‎Review by 밀양 출장안마 JtmHub 제천 출장마사지

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär