Kålrotspuré med dragon

Ibland är det svårt att variera vad man skall servera till det grillade, potatisgratäng i all ära men ibland vill man ha något annat. Detta är en förvånansvärt god puré som passar strålande till grill men sin svaga sötma, till saken hör att jag inte tycker så särskilt mycket om rotmos men det här är riktigt gott i all sin enkelhet. Receptet är av Malin Söderström, restaurangchef på Moderna Museet,  och jag hittade det i tidningen Buffé.
Ingredienser:

  • 1 kålrot (ca 650 g)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk finhackad dragon
Gör så här:
  1. Skala och skär kålroten i míndre bitar, ca 2*2 cm
  2. Lägg i en kastrull tillsammans med 1 tsk salt och 25 g av smöret. Fyll på med vatten så det knappt täcker.
  3. Koka upp och låt koka under lock i ca 25 minuter. Häll av, spara vätskan.
  4. Mixa med stavmixer, tillsätt resten av smöret, vinägern och dragonen. Späd med kokvätskan om puré känns för tjock.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär