Egen ketchup

Ingredienser

  • 5 st tomater
  • 1 liten gul lök alt schallottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 msk worchestersås
  • salt, svartpeppar
Gör så här:
  1. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Lägg alla ingredienserna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i drygt 20 min. Mixa.
Kommentar:
Går inte att jämföra med köpt ketchup. Jag serverade i små skålar tillsammans med hemgjord majonäs till grillade hamburgare av högrevsfärs.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär