Grillrökt ölkyckling, beercan chicken
Ett recept från Karl-Fredrik Jonsson, finalist i SM i Grill & Barbeque 2013.
Ingredienser
Ingredienser
- 1 st hel, färsk kyckling
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 burk öl, 33 cl
- valfri grillkrydda
Gör så här:
- Rubba kycklingen, låt stå ca en timme
- Tänd grillen med briketter i ena änden. Lägg rökspån i blöt.
- Häll ut halva ölburken, lägg i en krossad vitlök.
- Trä kycklingen på ölburken. Ställ på gallret för indirekt gallring, häll rökspånet på glöden utan att det slocknar. Lägg på locket.
- Grilla till 72 grader i bröstfilén, tar ca 70 minuter.
Kommentar:
Kycklingen blir osannolikt saftig och välsmakande. Har även testat denna grillmetod med lax vilket även det blir otroligt gott.
Kommentarer
Skicka en kommentar