Grillrökt ölkyckling, beercan chicken

Ett recept från Karl-Fredrik Jonsson, finalist i SM i Grill & Barbeque 2013.

Ingredienser

  • 1 st hel, färsk kyckling
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 burk öl, 33 cl
  • valfri grillkrydda
Gör så här:
  1. Rubba kycklingen, låt stå ca en timme
  2. Tänd grillen med briketter i ena änden. Lägg rökspån i blöt.
  3. Häll ut halva ölburken, lägg i en krossad vitlök.
  4. Trä kycklingen på ölburken. Ställ på gallret för indirekt gallring, häll rökspånet på glöden utan att det slocknar. Lägg på locket.
  5. Grilla till 72 grader i bröstfilén, tar ca 70 minuter.
Kommentar:
Kycklingen blir osannolikt saftig och välsmakande. Har även testat denna grillmetod med lax vilket även det blir otroligt gott.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Kommissariens smörgåstårta