Kristallenas Räkpaj

Idag gjorde jag en supergod paj till middag.
Pajdegen
2,5 dl vetemjöl
50 gr smör
1 tsk salt
1 äggvita
Yoghurt en anings

Sätt på ugnen på 250 grader

Rör ihop mjöl och salt. skär ner smöret i små bitar och finfördela det med fingrarna. Blanda i äggvitan och droppa i lite yoghurt tills du har en perfekt deg. Ställ in den i kylen medans du gör 
fyllningen:
Handskalade räkor ca 1 dl
2-3 ägg
2 dl mjölk
50 gr riven ost (2-3 dl)
Chiliflakes ca en halv tesked
3-4 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
En skvätt grädde
Salt

Tryck ut pajdegen i en pajform, nagga med gaffel och ställ in den i het ugn.
Rör ihop mjölk, ägg, tomatpuré, chiliflakes, pressad vitlök och gräddskvätten.
Smaksätt med lite salt.
Ta ut pajskalet när det börjar ta lätt färg efter ca 10 min. Sänk temperaturen till 200 grader
Klä det med skjöljda spenatblad och strö över hälften av osten, slå på fyllningen och ställ in i 200 graders ugn.. När pajen börjar stelna , så på de skalade räkorna i mitten och den resterade delen av osten. Låt stå i ugnen fem minuter. Servera med en sallad.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär