Gambas PilPil


Nu har vi varit i Spanien igen och jag åt räkor i kubik och kvadrat!
De har heta räkor som kallas för Gambas eller Langostinos PilPil som är så goda.
Nu har jag gjort min egen variant och jag ska försöka att återge receptet här.

1 portion
2-3 msk olja
8-12 skalade helst färska räkor
Två mogna tomater
1 chalottenlök
2 -3 klyftor vitlök
1 msk tomatpuré
Chilisås efter smak
Chili el chiliflakes efter smak
Salt och peppar

Sätt på ugnen och ställ in serveringsformen/formarna så de blir heta. Ha hög temperatur på

Fräs löken i oljan i en liten kastrull, men låt den bara bli mjuk inte ta förg. Hacka tomaterna fint och lägg i och låt det koka upp och puttra. Slå i lite vatten om det skulle bli torrt och krydda upp med chilin, såsen och kryddor.

Glöm inte smaka av, så det blir som du vill ha dem. De skall vara ganska heta.

Lägg i räkorna sist och låt puttra upp. Häll över i ugnsformen/formarna och se till att det puttrar och ryker vid servering. Doppa ett gott bröd i och sug upp all såsen med. njut!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär