Lena Granola



 Här kommer receptet till min egen granola som jag gör med inspiration från Västkustbageriets underbara Granola. Jag har lagt till lite ingredienser som jag gillar och tar honung istället för socker för att det ska bli lite nyttigare. Det går naturligtvis att modifiera lite som man vill. Uteslut det du för tillfället inte har hemma eller inte tycker om så blir det kanongott!

Ingredienser: 

2 dl hasselnötter


5 dl rågflingor,5 dl havregryn
2 dl hackad sötmandel, 1 dl hackade valnötter,
1,5 dl pumpakärnor,1 dl solrosfrön,1 dl linfrön

0,75 dl honung
0,75 dl vatten
0,75 majsolja (alt. solros) lite vaniljpulver(eller vanliljsocker)

1 dl tranbär (alt. torkade blåbär, gojibär eller annan frukt)
1,5 dl russin
½ dl nässelpulver, ev grovmalen kardemumma och kanel (vad man gillar)

Gör så här:

1.      Sätt ugnen på 175 grader

2. Häll ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i cirka 10 minuter.

3. Ta ut nötterna, låt dem svalna och gnugga sedan bort skalet mellan händerna. (eller i en handduk) Släng skalen.

4. Blanda grynen med grovt hackad sötmandel, valnötter, fröna och pumpakärnor i en stor bytta.

5. Blanda ihop honung, vaniljpulver, olja och vatten i en skål och ringla det över grynen. Blanda runt.

6. Rosta grynen på en plåt med bakplåtspapper i 15-20 minuter och rör om då och då.

7. Ta ut granolan och låt svalna och blanda med de skalade och rostade hasselnötterna, nässelpulvret, tranbären och ev russin, kardemumma och lite kanel.

Häll upp i en fin glasburk eller två små.

Ät och njut med yoghurt och färska bär!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär