Youghurtmarinerad kyckling



Lillelördag och man kan äta lite extra gott.... Jag som har förmånen att arbeta hemifrån några dagar i veckan kan förbereda rätter som den här men det går givetvis lika bra att göra det på morgonen eller kvällen innan.

För 4 personer

Ingredienser:

8 lårkycklingfiléer

Youghurtmarinad
1 dl turkisk youghurt, 10%
3-4 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad bladpersilja
2 msk färsk, finhackad timjan
salt och peppar

Grönsakspytt
1 squash
1 tomat
6 salladslökar
1 finhackad röd chilifrukt
olivolja
salt och peppar

Limesås
1 dl turkisk youghurt, 10%
rivet skal av 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till marinaden, lägg i kycklingfiléerna. Täck med plast och ställ kallt i minst 4 timmar.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
  3. Sätt ugnen på 250 grader grill. Trä upp kycklingfiléerna på träspett. Grilla i ugnen ca 15 minuter, vänd efter halva tiden.
  4. Skär alla grönsaker i bitar. Ta bort kärnorna ur chilifrukten och finhacka. Fräs grönsakerna i olivolja på svag värme.
  5. Dekorera med persiljekvistar och servera med jasminris

Kommentar:

Den som äter enligt GI eller liknande hoppar över riset. En underbar liten rätt i all sin enkelhet. För ovanlighetens skull en onsdag drack vi faktiskt vin till maten och vilket vin! Viñas del Vero, ett spansk ekologiskt vin med härlig smak av bär och vanilj. Kraftig och med en lång eftersmak, passar utmärkt till den här maten och med tanke på priset, 62:-, måste det anses som ett fynd. Passar antagligen alldeles utmärkt till viltlaxen också. Lite besviken är jag allt på att ingen har kunnat tipsa om ett lämpligt vin till den rätten... Rätten ligger på gränsen till betyg 5 men vi nöjer oss med en stark 4.

Kommentarer

  1. mmm det där såg gott ut, var det enkelt?

    SvaraRadera
  2. Mycket enkelt, bara man planerar in så kycklingen får ligga i marinad minst 4 timmar

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär