Nobissås

Lovade för ett tag sedan att komma med ett recept på en sås som passar till krabba. Detta är såsernas sås i mitt tycke när det gäller kalla såser. Från början använde vi den till en helt ljuvligt ostpaté som är lite av en tradition på nyår men efterhand har vi märkt att den passar till det mesta. Till krabba är den ljuvlig

Till 4-5 personer:

Ingredienser:
  • 1 ägg
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2,5 dl olja
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad gräslök

Gör så här:

  1. Lägg ägget i kokande vatten, låt koka exakt 3 minuter
  2. Knäck ägget och skarpa ur i en matberedare med plastskivan monterad
  3. Kör ägget till mos. Droppa ned olja och vinäger medan maskinen går. Såsen skall tjockna som majonäs
  4. Smaka av med salt, peppar, vitlök och gräslök
  5. Låt stå och mogna i någon timme före servering

Kommentar:

Helt ljuvlig till krabba, lägg en klick på tallriken eller på smörgåsen. Tänk på att använda en neutral olja, jag brukar använda rapsolja. Olivolja kan ge en besk smak åt såsen. Rödvinsvinägern går också utmärkt att ersätta med balsamvinäger om man vill ha en lite godare sås. Nu är det helgdag och då blir det oxfilé med potatisgratäng och portvinssås, receptet hittar ni här

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mannerströms Bouillabaisse

Mannerströms fisklasagne

Lammfärsburgare med mandelpotatismos, vitkål, vinsky & tranbär