Färsk tagliatelle med broccoli- & ostsås
För fyra personer
Ingredienser:
- 1 sats tagliatelle eller 500 gr köpt (färsk)
- 2,5 dl créme fraiche
- 150 g gruyereost, skivad
- 150 g paremesanost, nyriven
- flingsalt, svartpeppar
- 400 g broccoli
- 2 st äggulor
- 1 knippa riven basilika
Gör så här:
- Smält créme fraiche, gruyereost och parmesan ost i ett vattenbad eller på platta med lägsta värmen om du har induktions- eller gasspis.
- Koka upp lättsaltat vatten i en stor gryta. Lägg i broccolin, låt koka upp. Lägg i pastan, koka al dente (2-3 minuter). Häll av och lägg tillbaka i grytan. Häll i såsen och rör ned försiktigt. Servera garnerat med basilka.
Kommentar:
Mmmm, så gott. I orginalreceptet står det fontinaost men det fick jag inte tag på och efter lite diskussion med charkpersonalen och provsmakning kom jag fram till gruyereosten. Det går säkert alldeles utmärkt med peccorino, västerbotten eller enbart parmesan. Försök hitta en hård ost med sälta. Broccolin var fryst, ekologisk, skall man ha det till helgmat så är färsk att föredra men jag är lite skeptisk till att köpa importerade grönsaker vintertid eftersom det är så pass klimatpåverkande.
Ja det var smarrigt!
SvaraRadera