Larb
Det asiatiska köket står inte högst på min favoritlista men ibland är det lite spännande att prova på.
För 4 personer
Ingredienser
För 4 personer
Ingredienser
- 2 msk jasiminris
- 500 g blandfärs
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 röda chilifrukter, skivade med kärnor
- 0,5 rödlök, skivade
- 3 salladslökar, skivade
- 3 salladsklyftor
- 1 bunt persilja, hackad
- 1 dl färska myntablad, grovhackade
- 1 msk rapsolja
- 1,5 msk fisksås
- Saften från 1 lime
Gör så här:
- Lägg riset i en torr, kall stekpanna. Rosta det gyllenbrunt på svag värme. Låt svalna. Stöt i mortel.
- Stek vitöken i olja. Tillsätt färs och fisksås. Stek smuligt.
- Tillsätt lök, chili. Vänd ned det mortlade riset, persilja, mynta, och lime
- Lägg upp färsen på romansalladsblad och servera med jasmineris
Kommentar:
Lättlagat som passar till en vardag med spännande smaker. I orginalreceptet använder man koriander men som ni kanske känner till är det den mest vidriga av alla kryddor så jag bytte den mot persilja som fortfarande växer i kökslandet. Man använder även fläskfärs men det fick jag inte tag på och tror nog även att det blir bäst med blandfärs, använder nästan alltid blandfärs även om det står nöt- eller fläsk.
Det var en jättegod vardagsrätt! Mitt betyg blir 4! Sen höll jag i och för sig på att tjöva mig när jag åt det på jobbet dan efter för jag fick in en jättstark chilibit på tungan.:)
SvaraRadera